top of page

Masutoo első mérkőzése

Videón az egyetlen magyar rikishi, azaz Tóth Attila első mérkőzése a júliusi "Tokio Basho" második napjáról!


A Makushita keleti 53-as pozíciójába rangsorolt Masutoo ellenfele ezúttal a nyugati Ms52-es Yuma volt, akivel még sosem találkoztak az Ozumóban. Yuma 22 éves, eddig 37 tornán vett részt, és ez a harmadik alkalom, hogy a harmadosztályban, azaz a Makushitában küzdhet, de ha számításba vesszük, hogy az első alkalom tavaly novemberben volt, és - bár ekkor makekoshit ért el - a következő tornán 7-0-val zárt a Sandanmében, akkor talán kijelenthető, hogy a jelenlegi formája szerint inkább való a Makushitába, mint a Sandanmébe. Márciusban viszont nem lépett pályára (akkor a kifejezetten magasnak számító, Ms12-es rangban szerepelt), így zuhant vissza a Banzukén a Makushita aljára, Masutoo közvetlen szomszédságába.



A mérkőzés magyar szempontból szomorú eredménnyel zárult: közepesen sikerült tachiai után Yuma hatalmas, alulról felfelé irányuló löketekkel taszította a dohyo szélére Masutoót, ahol végül könnyednek tűnő mozdulattal segítette át a tawarán Attilát...


Mivel nincsenek új információnk Masutoo fizikai állapotáról, csak találgatni tudunk, a bal lábán lévő speciális bandázs azonban e tekintetben nem sok jóval kecsegtet, ahogy nem örül a szívünk annak a kis szökkenésnek sem, amit a vereség elfogadása után láthattunk Attilától, reméljük, erőt tud gyűjteni a további mérkőzésekre - elvégre márciusban is két vereséggel kezdett, végül mégis meglett a kachikoshi!


Ganbare, Masutoo! :)

23 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page