top of page

Masutoo második mérkőzése

Az egyetlen magyar rikishi, azaz Tóth Attila második mérkőzése a júliusi "Tokio Basho" második napjáról!


A tegnapi naphoz hasonlóan Masutoo ma ismét egy magasabban rangsorolt ellenféllel került szembe. A nyugati Makushita 51-es Aomihamával nem ez volt az első találkozásuk, a 2013-as Haru Bashón már összesorsolták őket, igaz akkor mindketten a negyedosztályban küzdöttek. Azon a mérkőzésen Masutoo yorikirivel (kiszorítás szemből) tudott nyerni, ez legalábbis bíztató tudás - bár nagy valószínűséggel ma már egyikőjük sem emlékszik arra a meccsre...


Aomihama egyébként mindössze 25 éves, de már 10 éve szumózik a profik között, élete legjobb rangja a Makushita 25-ös, eddigi 61 tornájából 12-t töltött a harmadosztályban, pontosabban: ez a mostani a tizenkettedik. Tavaly három teljes tornát is kihagyott, 2019 szeptemberében az ötödosztály legaljáról vágott neki a küzdelmeknek és csak rájátszásban maradt alul a tornagyőzelemért vívott csatában. Azóta nagy lendületben van, mostanára tért vissza a harmadosztályba, de az első mérkőzését (Attilához hasonlóan) elveszítette. Lássuk, hogy tud-e egyenlíteni Masutoóval szemben!



Attila már az első pillanatban támadólag lépett fel, közvetlenül a tachiai után hatalmas rántott ellenfelén. Ezt Aomihama még hárítani tudta, és övet fogott Attilán. Ijesztő volt az a pillanat, amikor ellenfelének mindkét kezét belül láttam, de Attila nem hagyta magát, ügyesen hátrált, majd a megfelelő pillanatban előrerántotta ellenfelét, szép hatakikomi győzelem!


Ezzel 1-1-re módosítja eredményét Masutoo! Gratulálunk, csak így tovább!!!






13 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page