2. nap:
Vagyis az első mérkőzését sajnos elveszítette a magyar rikishi, de mi ne csüggedjünk, drukkoljunk hangosabban, hadd tudja meg, hogy mennyire bízunk benne és mennyire vele vagyunk - legalábbis lélekben! :) Videóanyagot sajnos sehol nem találtam egyelőre... ha valaki véletlen rátalálna ilyesmire, ne habozzon megosztani velünk!
Újabb tweetekre bukkantam! :)
Attila ötödik meccsére a tizedik napon került sor! Ellenfele a harmadosztályba rangsorolt, Makushita 59-es Daishozen volt, akivel még sosem találkozott (pedig Daishozen éppen 7 éve csatlakozott a szumóhoz, viszont most először került fel a harmadosztályba, tehát élete legjobb rangjában küzd most márciusban).
Erről a mérkőzésről egyelőre nem találtam fent videót, de Attila behúzta, ráadásul a ritkának nevezhető katasukashi (hónaljfogásos lefordítás) technikával! Brávó Attila, 3-2!!! Így kell ezt!
Aztán a tizenegyedik napon a Sandanme 4-es Yamatoarashi volt Attila hatodik ellenfele. Erről a mérkőzésről van linkünk, alább:
https://twitter.com/LAxxMINNNO/status/1240131862829375491
A győztes technika neve: sukuinage (övnélküli kardobás), ami szintén egy ritka kimarite, gratulálunk Attilának a lelkesedéséért, hogy két vereség után nem csüggedt, és négy egymás utáni meccsét is meg tudta nyerni, ezzel 4-2-vel áll, azaz megszerezte a kachikoshit (!) 😎, és mivel a negyedosztály legtetején küzd most márciusban, szinte borítékolható, hogy újra a harmadosztályba sorolják a májusi banzukén!
Hogy milyen magasra, az persze csak az utolsó mérkőzésén dől el, egy újabb győzelemmel további helyeket javíthatna leendő rangján!
Azt is meg kell jegyezni, hogy azt a bokát azért nagyon kíméli még Masutoo (amit helyesen tesz), reméljük, hogy a következő időszakban tovább tudja pihentetni, és a következő tornát közel 100%-os állapotban kezdheti majd el!